Agenda

Mar 2022 Terug naar huidige maand May 2022
Datum Evenementen in April 2022 Info
09.04.2022 Repair Café Drachten open van 13.00u tot 1600u

Alles weer op zijn plaats is het wachten op de eerst klant. Het zal toch niet waar zijn dat het weer een flop zal worden?

Nee dat is het niet geworden. Iedereen behalve Dick was aanwezig of toch niet? Ook Dorota kwam iets later had wat lekkers voor de koffie opgehaald.

Waar is Marthe toch ze is nooit te laat heeft ze ook ...... nee hoor. Springlevend komt ze even later binnen met een wel heeel grote tas. Tas op de tafel Jaap erbij wat daar nou wel in zou zitten? O jee haar liefje '"de warmte deken" defect. Al snel blikte Jaap over zijn rechterschouder en zijn ogen vielen op de altijd rustige Ronald. Hij was de man die dit maar uit moet zoeken.

De tevens aangeleverde kaarsendover uit het jaar 1792 is toevertrouwd aan de met de soldeerbout omgaande Willem. (Inmiddels thuis gerepareerd). Verschillende senseo's en lekkende koffiesetmachine zijn weer vakkundig door Cees gerepareerd.

 Wat fortuinlijk deze dag was ons aller Anton die zijn twee defecte waterkokers niet aan de praat kon krijgen.

Ate heeft wel een nieuw snoer aan een radio kunnen zetten maar van een bakoven heeft hij geen brood kunnen bakken, Reparatie niet geslaagd. Hij is dan ook beter in de radio branche.

Op het laatste moment kwam er nog iemand met een spijkerbroek die ingekort moest worden.Marthe pakte haar schaar en knipte er zo een stuk vanaf je kon zien dat vaker heeft gedaan. Ach en zo ging de zeerteveden middag voorbij.

Alles opgeruimd zijn we om vier uur weer naar huis gegaan om te genieten van een vrij weekend. In totaal waren er 15 reparaties waarvan 10 zijn geslaagd. 

Met vriendelijke groeten,

                                    Jaap
30.04.2022 Repair Café Drachten open van 13.00u tot 1600u Poppendokter afwezig door ziekte

Het was een ouderwetse gezellige dag in het Repair Café. Zowaar weer 19 personen geweest met 20 reparaties, waarvan we 11 personen blij hebben kunnen maken. Aangeleverd werden: 2 airfryers, waarvan er 1 gerepareerd kon worden, ze zijn moeilijk open te krijgen. 1 deurbel, 3 senseo”s, 3 koffiezetapparaten, 1 stofzuiger, speelgoed brandweerauto, fohn, slijpmachine, staafmixer, fietsoplader, 1 videorecorder en oude radio gaat Ate thuis bekijken en een grijper neemt Anton mee naar huis en Willy had 2 naaiklusjes.

 

 
U kunt ons vinden in de Bibliotheek Drachten

Museumplein 1. 9203DD Drachten

de 2e zaterdag en de laatste zaterdag van de maand

van 13.00u tot 1600u

 

 

Wat reparen wij?

 

Uiteenlopende huishoudelijke gebruiksvoorwerpen: elektra- en elektronica apparaten variërend van stereo apparatuur, stofzuigers, koffiemachines, tosti apparaten, broodroosters, strijkijzers, lampen, speelgoed, naaimachines en speelgoed enz. Onze naaisters repareren en verstellen van broeken, gordijnen, rits inzetten enz. De poppendokter repareert poppen en knuffels.

 

Omwille van de veiligheid repareren wij geen magnetrons en witgoed flatscreens TV.

 

\

U kunt bij ons terecht bij onze naaiafdeling voor: 

verstellen van broeken verkorten, rits inzetten, losse naden vastnaaien enz.

 

Wij helpen u graag bij vragen over computers etc.

 

De gastdames staan altijd voor u klaar

 

 Onze poppendokter Jan Kalsbeek repareert poppen en knuffels

Jan is de laatste zaterdag van de maand aanwezig